GERAN BANTU USAHAWAN MUDA MELALUI KHAZANAH – NAJIB

Perdana Menteri yang diiringi oleh  Menteri Besar Johor Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin dan Ahli Parlimen Johor Baru Tan Sri Shahrir Samad di dalam program  bertemu masyarakat setempat yang berlangusng  di kawasan yang dikenali  Kilang Bateri itu sempena lawatan kerja rasmi YAB Perdana Menteri ke Negeri Johor yang bermula semalam.

Di dalam ucapan aluannya, Najib berkata Kilang Bateri adalah hasil inovatif anak muda yang berupaya melahirkan pusat perniagaan kreatif sehingga diiktiraf sebagai nadi Johor Bahru.

“Saya amat berbangga dengan usaha yang diambil sekumpulan anak muda ini,” katanya.

 “Esok saya akan mengumumkan secara terperinci bantuan bagi membantu usahawan muda dalam bentuk geran melalui Khazanah Nasional ujarnya. 

“Bantuan ini kelak diharap dapat membantu usahawan muda untuk terus maju dan berjaya,” katanya.

Perdana Menteri, yang berada di bandar raya ini untuk lawatan kerja dua hari itu meluangkan masa kira-kira sejam beramah mesra dengan lebih 500 pengunjung di situ.

Kilang Bateri, yang dahulunya cukup sinonim dengan penghasilan bateri jenama “Eveready,” tetapi kini ia berubah wajah menjadi tempat bersantai serta menjamu selera popular di bandar raya ini.

Kilang Bateri, yang merangkumi kira-kira 184 gerai makanan, minuman, pakaian, pusat kecantikan dan kedai buku, menjadi antara destinasi popular di sini.

~Sumber~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s